top of page
hithaphut8.jpg

אבחון וטיפול פרטני

 

מפגש פרטני נועד להשיג התקדמות התפתחותית בדרך המקצועית ביותר, הקצרה ביותר והנעימה ביותר לתינוק, ללא בכי ובשיתוף פעולה מלא של ההורים. 

חלקו העיקרי של המפגש מוקדש לתרגול עם התינוק. התרגול מלווה בהפסקות קצובות, בהתאם לצורך של התינוק. במפגש ניתן להניק, להאכיל, להחליף חיתול ו...סתם לקחת לידיים כדי לתת תחושת בטחון :)

כחלק מהמפגש מקבלים ההורים הדרכה לתרגול בבית עם התינוק.

 

סיבות פניה נפוצות

  • הדרכת הורות ראשונית - התנהלות יומיומית עם התינוק, דגשים חשובים, מניעת עיכוב או קושי התפתחותי וכו'.

  • עיכוב בשלבי ההתפתחות - איחור בהתהפכות, זחילה, ישיבה, עמידה וכו'.

  • קושי בשכיבה על בטן - תינוקות שמתקשים לשכב על הבטן כצפוי לגילם ומגיבים בבכי ותסכול.

  • נטיה צווארית / טורטיקוליס - העדפת צד או טורטיקוליס - נרכש או מולד.

  • טונוס נמוך (היפוטוניה) - מתח שריר נמוך, אשר מתבטא בחולשה מוטורית שמקשה על ההתפתחות התקינה.

  • טונוס גבוה (היפרטוניה) - מתח שריר גבוה, תינוקות "חזקים מדי", שמתקשים להתערסל, מקשיתים לאחור וחסרי שקט.

  • תנועה אסימטרית - זחילת גחון על צד אחד, התהפכות לצד אחד, התיישבות לצד אחד וכו'.

  • גמישות יתר - גמישות מפרקית גבוהה, אשר מקשה לעיתים קרובות על השלמת שלבי ההתפתחות (לרוב זחילה או עמידה)

  • הד-לג (Head Lag) - שמיטה של הראש לאחור בהרמת הגוף למנח ישיבה משכיבה על הגב.

  • בכי רב וחוסר שקט.

  • ועוד...

מענה אפקטיבי בגישה רכה...

תרגול עם תינוק בוכה הוא מהלך מיותר, חסר רגישות ומן הסתם לא אפקטיבי!

התפקיד ההורי הראשון שלנו הוא להגן על התינוק, לנחם אותו כשקשה לו ולעזור לו בזמן מצוקה. תינוק בוכה צריך נחמה, צריך מישהו קרוב להתנחם בזרועותיו ולהרגע, להחזיר לעצמו את הביטחון ולצאת שוב לדרך. 

רגיעה וקשב בזמן הטיפול מאפשרים לתינוק להתפנות מנטלית ללמידה ולעבד את המידע החדש שהגוף נחשף אליו במהלך התרגול. בהקשר זה חשוב להבין שבזמן תרגול תנועה עם תינוק, מופעלים מנגנוני למידה שמסייעים לו לחזור על התנועה הרצויה, הנלמדת, גם בהמשך. למידה כזו דורשת מהתינוק קשב, שאינו מתאפשר לו כאשר הוא חש מצוקה ו"עסוק בבכי". 

כמי שמודעת לקשר שבין תנועה לתפקודי מוח (ואף חוקרת אותו), אני פועלת לטיפוח ושכלול יכולת התנועה בגיל הרך, מתוך עידוד, תמיכה והכוונה. טיפול מקצועי, לפיכך, חייב להיות גם קשוב לתינוק ולתחושותיו. טיפול כזה כרוך לעתים במאמץ אך בוודאי לא בבכי, טיפול כזה יודע להפעיל מנגנוני למידה ולא מנסה 'לאלף' את התינוק... והוא, למעשה, הדרך היעילה והקצרה ביותר להשיג שיפור מוטורי בשנים הראשונות לחיים. 

הגישה הטיפולית שלי...

בשנים האחרונות מתפתחת בארץ גישה חדשה לאבחון וטיפול מוטורי לתינוקות, אשר תופסת בהדרגה את מקומה של הגישה המסורתית המקובלת היום בקופות החולים. 

גישה זו מבוססת על נסיון קליני מצטבר של עשרות שנים בתחום הטיפול המוטורי וחקר מערכות התנועה והחישה של תינוקות, ומיושמת בהצלחה רבה בארץ ובחו"ל.

שינוי מבורך זה (אשר לצערי קיים עדיין רק במסגרת פרטית), מאפשר כיום טיפול מדוייק, אפקטיבי ומהיר יותר מבעבר, תוך שימת דגש על התחושה הטובה של התינוק במהלך הטיפול, אשר חיונית להצלחתו.

אני גאה להיות חלק משמעותי מהתפתחות הגישה הזו בארץ, ולספק מענה מקצועי, מהיר, אפקטיבי (וידידותי!) לתינוקות עם קושי או עיכוב מוטורי-התפתחותי.

 

קושי או עיכוב מוטורי אצל תינוקות 

כשמדובר בשלבי ההתפתחות המוטוריים של תינוקות, חשוב להבחין בין קושי התפתחותי לעיכוב/איחור התפתחותי. ב-קושי התפתחותי אנו מתכוונים לקושי של התינוק להפיק תנועה יעילה, נוחה וסימטרית בתוך שלב התפתחותי מסויים [קרא עוד... ]

שלבי ההתפתחות של תינוקות 

לקריאה על שלבי ההתפתחות המוטוריים של תינוקות - מלידה עד הליכה, לחץ כאן... 

bottom of page