top of page

דגשים לתרגול מוטורי עם תינוק

 

התינוקות שלנו שונים זה מזה ולכן הפערים בשלבי ההתפתחות בין תינוק לתינוק הם נורמאלים לחלוטין. עם זאת, בין אם התפתחותו של תינוק היא איטית יחסית או מהירה, חשוב לעבור את כל השלבים ולא לדלג על אף אחד מהם. נזכור ששלבי ההתפתחות בנויים כפירמידה, כאשר כל שלב מתבסס על השלב הקודם ודורש את מיצויו.

 

נאפשר התנסות רבה ומגוונת: בגילאים הרכים מדובר בעיקר במגעים רבים ושונים, גירויי צליל ותמונה, וכן הענקת סביבה תומכת ללמידה והנאה.

 

אין לתרגל תוך כדי בכיבכי אינו מאפשר למידה. עם זאת, חשובה ההפרדה בין קולות מאמץ לקולות "הצילו, תעזרו לי". וודאו שאינכם רצים מוקדם מדי למשמע כל קושי או מאמץ של תינוקכם. השתמשו בתרגילים תומכים על מנת לעזור לתינוק ולא לעשות את העבודה במקומו. 

 

את התרגול כדאי להפוך לדבר שבשגרה. אין צורך לפנות לכך זמן בנפרד: בתור לטיפת חלב אפשר לעבור על זוקפי עמוד השדרה, בתור לבנק לעבוד על איזון השרירים ע"י מעגלי אגן. תוך שיחת טלפון אפשר לעסות את גוף התינוק במגעים שונים, תוך שיחת חולין בגינה לבצע הפרדות וכו'. לא כדאי להפוך את התרגול ל"מטלה". ניתן ומומלץ לתרגל מתוך הנאה, תוך כדי משחק, ריקוד או שיר.

 

תינוקות הם יצורים חכמים ומורכבים. נקשיב להם, נשים לב לתגובותיהם ונפעל לפיהן. אם עולה התנגדות לתרגיל מסויים, נעזוב, נעבור לדברים אחרים ואחרי זמן מה נוכל לנסות שוב.

התרגול מרעיב ומעייף. נצפה לצורך מוגבר באוכל ובשינה לאחר תרגול ממושך. כמובן שנמנע מלתרגל במצב של רעב או עייפות.

 

חשיפה סימטרית - נשים לב לסימטריה שבהתנהלות שלנו עם התינוקות: בהאכלה, בהרמה, בהשכבה, בנשיאה במנשא או על הידיים, בתרגול, בהצגת גירויים וכו'.

 

והעיקר... הרבה מגע, דיבור ואהבה (-:

bottom of page